Otvorena vrata Betlehema

Već sam ranije pisao o tomu kako je živjeti u Betlehemu. "Betlehem", Caritasova radionica za osobe s posebnim potrebama u Čapljini u siječnju iduće godine proslavit će peti rođendan. Korisnici i instruktori raduju se božićnim blagdanima i zasluženom odmoru, ali nestrpljivo očekuju i proslavu rođendana. Kako i priliči ljubaznim domaćinima pozvat će drage prijatelje, volontere i donatore, ali i nas iz drugog biblijskog mjesta - Betanije.

Bit će to, ako Bog da, prava fešta. Već vidim Leonardove ruke u zraku, Ivanov i Marinin ples. Igor će na plesni podij pozvati Marinu. Josip će se smiješiti. Sanja će gledati kroz prozor tko sve dolazi od uzvanika. Kristijan i Marija će promatrati događaj iz svojih kolica. Marija i Marijana će sjediti jedna pored druge, a Ana će poželjeti asistirati Tihani. Ivan će upravo instruktorici Tihani reći da je najljepša, ali čim se okrene prema nekoj gošći već će ta postati najljepša. Zapravo, naša fešta ni po čemu se ne će razlikovati od običnoga radnoga dana.

U pet godina postojanja "Betlehema"" dogodilo se dosta dobrih stvari. Zahvaljujući prijatelju Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, košarkašu Bojanu Bogdanoviću, prije dvije godine dobili smo adekvatan kombi. U našem limenom ljubimcu smo s našim dragim Draganom ili Aganom, kako ga zove Danijel već prešli skoro 70 000 kilometara. U prosjeku svaki dan po 150 kilometara. Brojni mladenci su prepoznali našu kreativnost te su pozivnicama proizvedenih upravo našim rukama pozivali uzvanike na svoj pir. Lani smo započeli s uokvirivanjem slika, a i ovaj projekt je lijepo zaživio. Ove godine su kupci u Konzumu upravo "Betlehemu" koji se prijavio s projektom uramljivanja slika dali najviše bodova čime nam je ovaj lanac u sklopu svoje akcije "Rado činimo dobro" donirao 1 000 KM. Raduje nas novčana donacija, ali i potvrda naših sugrađana da idemo u pravom smjeru. 

Unatrag par godina povodom obilježavanja Dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca Radionica se predstavljala u Mostaru s radionicama iz Grada na Neretvi. A s obzirom da smo i mi iz Grada na Neretvi, ovoga južnijega, bili smo sudionici programa u kojima smo predstavljali i prodavali naše proizvode. Ove godine novi voditelj Radionice, kolega Goran, organizira nešto drugačije, a poslao je najavu medijima. Prenosim tekst u cijelosti: 

Radionica Betlehem - Dan otvorenih vrata

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana volontera Caritasova čapljinska radionica Betlehem 3. prosinca u vremenu od 08:00 do 12:00 organizira dan otvorenih vrata, kako bi građanima približili svoje programe i aktivnosti. 

Svi građani koji su zainteresirani i posjete nas taj dan, zajedno će s korisnicima sudjelovati u izradi različitih kreativnih predmeta i božićnih ukrasa. Prezentirat će se i način izrade okvira za slike što je ujedno i jedna od aktivnosti u radionici. Iako je radionica otvorena i tijekom cijele godine za sve ljude dobre volje, ovaj dan smo odabrali da ga posebno obilježimo. Naime, cilj Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je bolje razumijevanje problema osoba s invaliditetom u društvu, te njihovo uključivanje u društvenu zajednicu. 

Stoga Vas pozivamo da nam budete gosti i posjetite nas u našem „domu“ kako bi Vam pokazali naše vještine i umijeće. Jer kako kaže tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom: „ Inkluzija je važna: Pristup i osnaživanje za osobe svih sposobnosti“. 

Dođite, provedite s nama dan i osnažimo se zajedno!!

Kićo, Leo, Marina, Dane, Jopa, Marijana, Marija, Fabijan, Ivan, Marina, Ana, Igor, Marija i Sanja

Slogan Radionice je misao Majke Tereze "Ne možemo činiti ništa veliko, samo male stvari s velikom ljubavlju", stoga, ako želite osjetiti veliku ljubav i vidjeti kako nastaju male stvari prođite kroz otvorena vrata Betlehema.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu