Dragi Hrvati, mi smo Vaši levati!


Pravu prašinu digao je plakat koji se prošlog vikenda pojavio po Hercegovini. Ilustracija je to čelnika HDZ BiH koji žalobno zaključuje kako su Dragi Hrvati i nakon ˝ovih ustavnih promjena˝ ostali kratkih rukava. A nedvojbeno je da su kratke rukave imali idejni kreatori jednog ovakvog oglasa, a ukoliko su im bili dugi, dobro su ih morali zasukati.
Tek 3. rujna počinje službena izborna kampanja u BiH. I prije dva mjeseca na području Kruševa iznad Mostara (uglavnom) mogli smo vidjeti hobotnicu Paula zalijepljenu na akvarij HSP-a BiH, političke opcije koja je jednu nonšalantnu temu iz svjetskog prvenstva prebacila u svoju predizbornu kampanju. S tim da se Paulu nimalo ne sviđaju druga dva kandidata-predstavnici svojih stranaka, pa makar jedna od stranaka bila vječni partner naručitelju plakata.
Ulaskom u Mostar, idući iz naselja Rodoč već dvije godine HDZ BiH ima aktivnu, (a često i ne) temu na billboardu.
S druge, odnosno treće strane, pojavljuje se Dragi Hrvati, koji je drage Hrvate, prvenstveno nasmijao. Mišljenja sam da se ipak ne bismo trebali smijati, trebali bismo zaplakati, i zapitati se: Opet? Prepustiti je istražnim tijelima da se utvrdi tko je autor i naručitelj Dragog Hrvata, a onda podrobnije komentirati.
Ali, već i sada možemo zaključiti da se udara ispod pojasa. Postavljaju se više seljačke ujdurme, već se akademski izaziva konkurentsku opciju u intelektualni ring.
Upravo zbog takvog neuhodanog predizbornog programa djelatnici u medijskim kućama svakodnevno se bombardiraju raznoraznim priopćenjima, zaključcima i razmatranjima. Posebice su isti jako dobro došli javnim medijima, koji grcaju u problemima upravo zbog nemara onih koji se danas prodaju kao Dragi Hrvati.
S druge strane, predstavnici političkih stranaka iz drugih konstitutivnih naroda u BiH ne postavljaju plakate Dragi Bošnjaci, ili Dragi Srbi...(još).
Naprotiv, oni kažu Dragi ……, evo vam RTRS, evo vam TV1, pa gledajte.
Slijedi mjesec dana igara.
A hoće li biti i kruha?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu