Bit će bolje u Novoj!

Kraj još jedne godine. Zbrajaju se i oduzimaju poeni. Rezultat, kako kome. Uglavnom, malo ih je zadovoljnih, pogotovo kada se uzme u obzir duža recesivna faza. Mladi su bez posla, a ako ga i imaju, plaća ih iznenadi više već dobitak na lotu. Iznosi u našim novčanicima nikako da pokriju telefon, mobitel, internet, struju, vodu, kabelsku i komunalno. 396 KM umirovljenicima. A lijekovi skupi. Ali, imamo MMF, pa barem i taj minimalac stiže na vrijeme. Ministar Bevanda reče da će za siječanj biti uplata svim proračunskim korisnicima. Za veljaču nije ništa rekao.

Često se zateknem u raznim diskursima u kojima sam prinuđen slušati jadikovke. Nije lako, znam jako dobro. Ali, koliko se i sam upletem u mrežu neumitnih zamki, a neke od njih se zovu i imenima računa. Internet. 40 KM. Svaki dan kruh. Bitno je biti na Facebook-u, kao da televizija nije već desetljećima bila dovoljna pošast koja je razorila brojne obitelji. Boravio sam prije mjesec dana u Austriji. Pripovijedao sam na nekoliko mjesta. Imaju mogućnost posjedovanja i interneta i mobitela, ali ne u dnevnom boravku, već u posebnoj prostoriji. Ni na što se na žale. A sebe sam znao zateći na netu u dnevnoj sobi dok bi bili prisutni i gosti. I bonton izlapio u krizi.

Čini mi se da se za sve nesreće čupamo na recesiju. Vjerujem da je ista kriva i za nemogućnost pronalaska kompromisa u formiranju vlasti u BiH. Prigodom jednog predavanja profesor nas je upitao: A vi, što vi osobno možete promijeniti?

U ovoj godini puno manje sam se žalio na recesiju i poziciju u kojoj sam se zbog iste našao. A u Novoj ću biti još uporniji. I dalje se pouzdavati u Boga te u se i u svoje kljuse. To je najvažniji ključ za otvaranje vrata uspjeha, koji je također relativan pojam. A ako svoj promatrate povećalom, tada vam se čini još glomaznijim. I odmah optimističnije koračate u novi dan, a samim time  i u Novu godinu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu