Tko sam ja? ili Osobni odnosi s javnošću


Odnosi s javnošću su svjesno, planirano i trajno nastojanje da se sagradi i njeguje međusobno razumijevanje i povjerenje u javnost. Neprestano, svjesno ili ne, od izlaska na svijet živimo odnose s javnostima. U djetinjstvu su ta javnost naši roditelji, braća i sestre, u školi učitelji i prijatelji iz razreda.

Kada postanemo svjesni sebe, kada se u određenom razdoblju u životu ugledamo u zrcalu, zna se dogoditi da se i nasmiješimo (kuriozitet), ali i rasplačemo. Tada nam se ponudi određeno razdoblje u kojemu životu, javnostima, moramo odgovoriti na pitanje Tko sam ja? Pojedinci se u startu ponosno isprse i odlučno kažu kako su oni to što jesu i nema odmicanja. Naravno, ako su prsi jake, dobro je što su to što jesu, ali ako umjesto mišića imaju samo kosti, uskoro će biti ubačeni ili će se samovoljno ubaciti u kazamat. A iza rešetaka će imati dobar pogled na one vrjednije, angažiranije, hrabrije.

Osobne odnose s javnošću nastavljamo razvijati kada se nakon stjecanja izobrazbe promoviramo potencijalnim poslodavcima. Pri pisanju životopisa unosimo naše aktivnosti, nastojanja, prijašnje, ali i recentne radne aktivnosti. Ubacimo pokoju kvalitetu. Sve to ubacimo u kovertu, i čekamo. Proizvod smo koji će poslodavcu biti zanimljiv ukoliko smo se dovoljno reklamirali. Ukoliko smo sretnici pa nas ˝kupe˝, a mi ne poradimo na daljnjem razvijanju osobnih odnosa s javnošću, uskoro ćemo završiti tamo u kazamatu. Obeshrabreno ćemo otići sami ili će nam vođa kolektiva kupiti povratnu kartu. Kada se nađemo pred ulaznim vratima tamnice osjećamo se slomljeno jer smo nastojali, ali nas je globalizacijski stroj samlio. Nad nama je izvršen proces degradacije.

Tada bi na scenu trebalo stupiti naše samopoštovanje i kazati: ˝Ipak, u prednosti si pred inertnim osobama, jer si već gazio cestom, negdje si ostavio trag. Ostani nepokolebljiv!˝. Besmisleno je prepustiti se letargiji. Nebitno je u kojem ste životnom razdoblju, naravno, u prednosti su mlade osobe. Potrebno je ustati i krenuti dalje. Nastavljati raditi na osobnim odnosima s javnostima.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu