Od stanice do stanice


˝Čovjekova sreća trajni je razvoj želje od jednoga predmeta prema drugome, pri čemu je postizanje prethodnoga samo stanica na putu prema sljedećem.˝ Thomas Hobbes
Ovaj britanski politički filozof, koji je razradio i pojam etičkoga egoizma, potpuno otvoreno govori o ostvarivanju ljudske sreće. Hobbes će kazati i kako sam život nije drugo do kretanje i nikada ne može biti bez želje.
U želji da se stekne poslovna sreća, ali i u nužnosti kretanja, djelatnici u struci odnosa s javnošću prate recentna tehnička otkrića kako bi izvršili svoj odnos s ciljnim javnostima. Upravo kako reče Hobbes, kreću se i prilagođavaju novim reformacijama. Jedan od tih otkrića je društvena mreža Facebook. Dvije godine sam bio aktivan član ove društvene obitelji i nerijetko sam imao poziv za praćenje raznih manifestacija, uključivanje u svakojake grupe, kao što su pristizali i pozivi za prijeteljstva s pojedinim kandidatima na relevantne političke dužnosti. Neke sam prihvatio, druge, rijetko bi se dogodilo, ne.
Pitam se: koliko su subjekti željni pozornosti pogodile ciljnu javnost na društvenoj mreži koja se najčešće otvara zbog žutila? (Iskrena isprika svima koji mrežu koriste zbog nekih razboritih ciljeva). Pa makar Facebook bio samo ta sljedeća stanica, kojoj je prethodila neka druga, a možda se ta druga zvala mail servisi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu