Amen?

Cilj magistarskog rada bi bio provjeriti koliko su trenutno praktični odnosi s javnošću instalirani u djelovanju Crkve u Hrvata. Nakon potrebnih istraživanja, bilo kontaktiranja pojedinih predstavnika ureda za informiranje pojedinih biskupija ili možda župa, definirao bih stupanj trenutnog provođenja odnosa s javnošću. Ovisno o rezultatu istraživanja, pokušao bih predvidjeti mogućnost prilagođavanja Crkve i crkvenog naučavanja suvremenim zahtjevima odnosa s javnošću kao struke i obrnuto. S obzirom na činjenicu kako Crkva općenito, pa tako i Crkva u Hrvata ne prelazi preko svojih konzervativnih stavova koji su bili isti na početku, tako i sada i vazda u vjeke vjekova. Mogu li odnosi s javnošću tako čvrstim uvjerenjima samo kazati Amen?!
Cilj pravih odnosa s javnošću koji bi predstavljali Crkvu bi trebao biti približavanje crkvenih uvjerenja o pitanjima kao što su rad nedjeljom, medicinski potpomognuta oplodnja, mišljenja o Domovinskom ratu, suradnja s Haškim sudom i slične teme. Ove teme su zapravo javno poznate i svim javnostima koje ne idu na misu i ne slušaju svećenikovu propovijed s oltara.
Da skratim, cilj rada je odgovoriti na pitanje: je li Crkva u Hrvata otvorila svoja vrata širim javnostima? Ako jest u kolikoj mjeri, a ako nije hoće li i ima li potrebu za tim?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu