Vegete u kupusu

Izvor: podravka.com
O Vegeti uglavnom sve znamo. U sve se miješa, osim u raštiku ili u kupus kako ovo jelo zovemo u mome kraju. Nadaleko je to poznati hrvatski proizvod. Dobar je, jer da nije ne bi tako daleko dogurala. Svakodnevno ju konzumiramo u brojnim jelima. Neki čak i u jajima na oko pa i u već spomenutom kupusu. Poznajemo i puno živih Vegeta, osoba koje su nakićene svim karakteristikama one Vegete iz male plave vrećice. Naglasak je na tome da se u sve miješaju. Najmanje u ono u što bi trebali - u dane im zadatke.

Vegeta ima svugdje i susrećemo ih u svim našim životnih fazama. Već u vrtiću imate one male zvrkove koji počinju dominirati i o svemu i svačemu imati mišljenje. Potom u osnovnoj školi te iste stavljaju točku na i svim učiteljima i nastavnicima. Jednostavno se izbore kako bi se u sve umiješale. I u daljnjem školovanju Vegete vegetaju. Mnogima u njihovoj blizini se to ne sviđa, ali se ne žele zamjerati pa im ne žele reći u oči kako su naporne. Ipak, slušatelji moraju to negdje istresti pa onda tijekom kolutanja očima i plaženja jezika po odlasku Vegeta iz društva umorno izgovore: „Vegeta“. 

A onda počneš raditi. Ni slučajno ne pomišljaj da će i u tome loncu biti skuhano jelo bez njih. Nipošto! Oni se miješaju i kolegama i nadređenima. Od kolega znaju bolje posao pa se guraju u njihove obveze i zadatke bez  su ih ovi uopće to zamolili. Stvarno nisu, jer znaju da je pred Vegetama hrpa njihovih neispunjenih zadataka. Meli bi pred tuđim vratima... Ni šefovi, ako se Vegete pita, svoj posao ne rade dobro. Oni bi bolje. I dok ti uspješno kontaminiraju odnose s nadređenima oni se provlače i uvlače. Iz tebe bi sve izvukli, a tamo se uvukli. Sve do jednom, dok im ne pročitaš sastojke.

Onima koji će pomisliti da se i nije našao pravi za ovu temu mogu unaprijed odgovoriti: Obitelj, šira i bliža, radna mjesta i stvari koje me se tiču područja su u kojima ću uvijek iznijeti svoje mišljenje. Pa biti i Vegeta u svim jelima bez koje ona nemaju pravi ukus. Ipak, nikada i nikome se ne ću miješati u kupus.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu