Tko je kao Bog (Mihaela, dobro došla!)


Neobičan dan vjenčanja koji je donio ružan i neočekivan događaj možda bi nekome bio dovoljan kao početni i završni korak u provaliju beznađa i to na samome početku bračnoga života. Supruga i ja tada smo u bolnici znali da Bog zna što će s nama učiniti. Nismo se bojali.

Prije godinu dana pojavljivanje dviju crtica na testu ponovno nas je ohrabrilo, a liječnička potvrda da ćemo za osam mjeseci dobiti bebu neizmjerno nas je razveselila. Radosnu vijest podijelili smo s dragim ljudima, a sutradan - ponovno gubitak i repriza vjenčanja.
Unatoč tome, i tada smo rekli: Tko je kao Bog. Ako nam i ne pošalje bebu, poslao je jedno drugome, ne možemo uvijek dobiti sve što poželimo, trebamo Mu biti zahvalni na onome što već imamo. Možete se vi smijati, ali znam da vam nije lako rečenica je prijatelja svećenika koja nas je oborila s nogu, ali i osvijestila te ohrabrila za poduzimanje konkretnijih koraka u životu. Od njega dobismo duhovne i crkveno priznate upute za raskidanje veza s prošlošću i presijecanje vrpce za ulazak u jedan novi i ljepši svijet. I tako smo, ohrabreni dragim ljudima i s vjerom u Boga, napose u Godini vjere, lako nosili svoj križ ne uveličavajući ga niti ga pružajući nekome drugome. Ta, svačiji je dovoljno težak.
Nova godina, nove crtice. Test ponovno pozitivan. Nakon liječničke potvrde o novoj trudnoći odlučili smo čekati ulazak u četvrti mjesec trudnoće kako bismo vijest priopćili dragim ljudima i svima onima koji su znali često pitati: I, što ima novo? I da, dragi ljudi, molim vas, ne postavljate mladim parovima pitanja te vrste, kada dođe vrijeme za nešto novo i objavu vijesti znat ćete. Ovako, iako vam namjere nisu loše, posljedice na psihičko stanje onih koje pitate mogu biti štetne.
 I tako smo, na krilima sv. Mihaela, a u molitvama  dragih ljudi doletjeli do isteka devetoga mjeseca. Nakon što je prošao termin poroda odlazak u bolnicu na pregled zakazivan je za svaki drugi dan. Kod liječnika je supruga bila u srijedu i jučer, a novi pregled je zakazan za nedjelju. Nestrpljivo smo ga isčekivali, ali i ovoga puta autor naših priča, na našu radost pomrsio je još jedan ljudski scenarij. Noćas u 0:20 počeli su trudovi praćeni istjecanjem plodne vode. Dolazak pred Bolnicu u Mostaru nije nam probudio uspomene na dan vjenčanja, naprotiv, razvukao nam je osmjeh na lice zbog idealnog tijeka situacije i pravovremenog dolaska u bolnicu.
Supruga mi u 3:15 sati piše da se bolovi pojačavaju. Razmišljam, iako u porođajnim mukama piše poruku kako bi mene smirila. To su ta razumna i osjećajna ženska srca.  Samo jake  i odgovorne žene mogu se nositi sa situacijama koje su nas pogađale u pojedinim životnim fazama.  U molitvi sam beskrajno zahvaljivao Bogu na posebnoj i hrabroj životnoj suputnici te sam se nebeskim zagovornicima obratio za najbolji ishod ovoga događaja.
Sadržaj Kristinine poruke primljene u 5:15 sati: Rodila se Mihaela, živa i zdrava.
Tko je kao Bog?
 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Obećanje - ludom radovanje

Osoba nije dostupna

Baba na peronu